جانمایی پلاک ثبتی و تهیه نقشه یو تی ام
جانمایی پلاک ثبتی چیست؟
جانمایی پلاک ثبتی یک نقشه یو تی ام از حدود اربعه سند است که موقعیت جغرافیایی ملک طبق سوابق ثبتی را مشخص می کند. تهیه نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی می بایست توسط کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی و نقشه برداری تهیه و ترسیم شود. دقت در تهیه نقشه جانمایی پلاک ثبتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
جانمایی پلاک ثبتی در واقع به مجموعه عملیات ثبتی و نقشه برداری گفته می شود که مکان ملک طبق سند را در وضع اولیه ملک ( نقشه تفکیکی اولیه ) مشخص می کند. در واقع جانمایی پلاک ثبتی طبق پلاک ثبتی سند و مشخصات حدود اربعه درج شده در سند انجام می شود.
یکی از کاربرد های مهم نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی جهت مشخص کردن مکان املاکی است که مالک ان ملک سندی در دست دارد و از مکان ملک اطلاعی ندارد. در این مواقع با مراجع به کارشناس رسمی دادگستری می توان نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی ملک را تهیه کرد.
پس از تهیه نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی می توان مختصات گوشه های ملک مورد نظر را توسط گیرنده مولتی فرکانس شمیم ( جی پی اس شمیم ) روی زمین مشخص و میخ کوبی کرد.
توجه داشته باشید سند های قدیمی ( شاهنشاهی ) هنوز قابلیت جانمایی روی نقشه 1/2000 و مشخص کردن مکان ملک را دارند. بسیاری از مالکین به دلیل حدی به حدی بودن این اسناد امیدی به مشخص شدن این دسته از سند های مجهول المکان را ندارد.
در بسیاری از موارد مالکینی به کارشناس رسمی نقشه برداری مراجعه کرده اند و پس از طی شدن پروسه جانمایی پلاک ثبتی ملک آنها در مکانی با ارزش ریالی بسیار بالایی قرار گرفته که خود مالک یا نماینده ورثه باور نداشتند.
جانمایی پلاک ثبتی چگونه انجام می شود؟
جانمایی پلاک ثبتی پروسه ای است که با ترکیب نقشه های تفکیکی قدیمی و ژئورفرنس کردن آنها و پیاده سازی حدود سند روی آن نقشه ها بدست می آید. در واقع فرایند جانمایی سند ترکیب یک سری امور مهندسی نقشه برداری و امور حقوقی - ثبتی می باشد.
جهت تهیه نقشه جانمایی پلاک ثبتی می بایست تیم کارشناسی کپی سند ملک مورد تعرفه را در دست داشته باشند. پس از دریافت سند ملک مورد نظر در ابتدای امر می بایست قابلیت جانمایی داشتن یا نداشتن ملک بررسی شود.
املاکی که هیچ گونه سابقه ثبتی از آنها وجود نداشته باشد طبعا قابلیت جانمایی ندارد اما بر عکس این موضوع در صورتی که سوابق ثبتی ملک از جمله نقشه های ثبتی در دسترس باشند می توان جانمایی پلاک ثبتی را انجام داد.
در پروسه جانمایی پلاک ثبتی کارشناس رسمی امور ثبتی می تواند به ادارات ثبت مراجعه کرده و با مطالعه پرونده ثبتی ملک مورد نظر و پلاکهای ثبتی مجاور اطلاعات حقوقی و نقشه های تفکیکی مربوط به پلاک ثبتی مورد نظر را تهیه کند.
پس از تهیه نقشه تفکیکی می بایست حدود اربعه سند را که حدی به حدی است را روی نقشه تفکیکی ترسیم کند. پس از ترسیم می بایست نقشه را به صورت ژئورفرنس در مختصات یو تی ام قرار داد.
در انتها پس از مشخص شدن مختصات گوشه های ملک و حدود اربعه ترسیم شده در سیستم مختصات یو تی ام حال نقشه جانمایی پلاک ثبتی را می بایست روی نقشه 1/2000 منطقه و عکس هوایی جانمایی کرد.
پس از تهیه پکیج کامل جانمایی پلاک ثبتی نقشه تهیه شده ممهور به مهر کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی می شود. توسط این نقشه می توان اقدام به دریافت سند تک برگ برای ملک مورد تعرفه را شروع کرد.
نقشه یو تی ام چیست؟
نقشه یو تی ام که امروزه جهت انجام امور ثبتی و ملکی در بسیاری از ارگان ها مورد استفاده قرار می گیرد در واقع برداشت ( نقشه برداری ) وضع موجود ملک در سیستم مختصات یو تی ام می باشد.
حدود اربعه وضع موود ملک توسط دوربین نقشه برداری و جی پی اس برداشت شده و در سیستم مختصات یو تی ام ترسیم می شود. پس از جانمایی نقشه یو تی ام روی نقشه هوایی و ترسیم کادر بندی های مورد نظر با فرمت مورد نظر ارگان های مختلف ارائه می شود.
توجه داشته باشید نقشه یو تی ام حتما می بایست ممهور به مهر کارشناس رسمی دادگستری باشد که مورد تایید ارگان هایی همچون شهرداری ، اداره ثبت و ... قرار بگیرد. تهیه نقشه یو تی ام می بایست توسط تجهیزات نقشه برداری انجام شود. حدود اربعه ملک شامل طول ها و زوایا می بایست با دقت در حد سانتی متر برداشت شود. در برداشت موقعیت ملک توسط جی پی اس جهت تهیه نقشه یو تی ام نیز می بایست به دقت در حد سانتی متر رسید.
در تهیه نقشه UTM دو فاکتور بسیار حائز اهمیت است، یک مساحی ملک که توسط توتال استیش برداشت می شود یکی دیگر مختصات یو تی ام ملک که توسط جی پی اس شمیم برداشت می شود.