جانمایی پلاک ثبتی و تعیین آدرس سند
جانمایی پلاک ثبتی و تعیین آدرس سند | چه ملکی نیاز به جانمایی پلاک ثبتی دارد؟ | جانمایی پلاک ثبتی چیست؟ | پیدا کردن مکان ملک توسط پلاک ثبتی چگونه است؟
اگر ملکی دارای یکی از شرایط ذیل باشد حتما نیاز هست که عملیات جانمایی پلاک ثبتی مندرج در سند آن ملک صورت پذیرد تا بدینوسیله موقعیت ملک از بانک املاک استخراج گردد و پس از آن این موقعیت بر روی نقشه های موجود جانمایی گردد و تبدیل به آدرس کنونی گردد :
۱- در تعلق یک سند به ملکی که مالک خود را مالک آن می داند ایجاد شبه گردد.
۲- چند مالک با اسناد جداگانه اداعای مالکیت بر ملکی مشخص را داشته باشند .
۳- مالک ملکی فقط سند آن را داشته باشد و نداند که این ملک در کجا قرار دارد (ملک به ارث به او رسیده باشد یا وکالتی بدون رویت ملک آن را خریده باشد)
۴- دادگاه از مالک بخواهد که توسط کارشناس رسمی دادگستری یا قوه قضایه موقعیت کنونی سند مشخص گردد.
۵- مالک از ابتدا برای ملک خود دیوار یا حصاری مشخص ننموده و در حال حاظر نیاز به انجام این کار پیدا کرده و با دقت سانتیمتر نمی داند گوشه های ملکش کجاست .
۶- شهرداری از مالک بخواهد که نقسه وضع موجود ملک تهیه گردد و روی نقشه وضع موجود ابعاد و زوایا و مساحت سند که به تایید کارشناس رسمی دادگستری یا قوه قضائیه رسیده باشد مشخص گردد.
در موارد فوق پس از جانمایی پلاک ثبتی نقشه وضع موجود یو تی ام نیز تهیه می گردد تا با استفاده از این نقشه ها بتوان تصمیمات قضایی مقتضی را اتخاذ نمود
روشهای مختلف تهیه نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی
با توجه به ابزارهای تهیه نقشه زمینی چند روش برای تهیه نقشه ثبتی استفاده می شود :
۱-تعداد نقاط برداشتی زیاد باشد :بهترین ترکیب استفاده از توتال استیشن، جی پی اس مولتی فرکانس و نقشه هوایی منطقه است .
۲-تعداد نقاط در حد ۴ نقطه باشد :بهترین کار استفاده از جی پی اس ایستگاهی و استقرار بر روی چهار گوشه است .
3- استفاده از جی پی اس متصل به سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد
البته با توجه به اینکه باید دستگاههای جی پی اس ایستگاهی به صورت ترکیباتی بیشتر از یک دستگاه مورد استفاده قرار گیرد که به صورت همزمان اطلاعات را از ماهواره دریافت کنند لذا ترکیب اول سریع تر و است و امکان ایجاد خطا در آن کمتر ، زیرا ممکن است فاصله دو دستگاه در زمان قرائت بالا باشد و همزمانی به اندازه کافی اتفاق نیافتد یا خطاهایی به وجود اید که دقت را پایین بیاورد و تمام این موارد پس از پایان کار مشخص می شود .
که با توجه به اینکه هر نقشه بردار چه ابزارهایی در دست دارد می تواند از یکی از دو روش فوق استفاده نماید .